• Home
  • NordicWalking

Nordic Walking: een heel gezonde manier van bewegen

Bij Nordic Walking gebruik je de meeste verschillende spieren en het is weinig belastend voor de gewrichten. Reden dat je er tot op heel hoge leeftijd mee door kan gaan. En steeds meer jongeren ontdekken dat je met Nordic Walking in korte tijd heel intensief kunt bewegen.

Techniek

Nordic Walking is niet zomaar lopen met stokken. Het heeft een eigen techniek, waarmee de juiste kracht wordt overgebracht op de stokken en je intensief en toch ontspannen kunt lopen. Meerdere keren per jaar organiseren we een cursus om de techniek te leren. Deze omvat zes lessen van ieder anderhalf uur.
Op deze website lees je wanneer de eerstvolgende cursus is. Iedereen die een cursus heeft gedaan, kan vervolgens deelnemen aan de wandelingen.

Ideale gebied

Mensen lopen bij AVGelre omdat ze graag wat extra willen bewegen op een gezonde manier. Hiermee bouw je conditie op en versterk je spieren, het helpt ook als je wat kilootjes kwijt wilt. Verder is het fijn als je liever niet alleen in het bos wilt lopen, of de omgeving beter wilt leren kennen. Dat doen we bij AVGelre direct vanuit ons clubgebouw in de bossen van de Veluwezoom. Het ideale gebied voor Nordic Walking. Vier keer in de week trekken we er op uit in groepen op verschillende niveaus. In circa anderhalf uur wordt, afhankelijk van het groepsniveau tussen de 5 en 9 kilometer gelopen.

De wandelingen

Op maandag-, woensdag- en zaterdagochtend is er een trefloop van 9.00 tot circa 10.30. Op woensdagmiddag doen we dat in de winter om 13.30 uur en in de zomer om 19.00 uur.
Op zaterdag wordt er op alle drie de niveaus gelopen. Op de andere dagen steeds minimaal één niveau.

Gestart wordt bij ons clubgebouw in Dieren. De woensdagmiddag/-avond groep spreekt om de week in overleg af bij een ander startpunt in de wijde omgeving.

Interesse?

Weet je niet zeker of Nordic Walking voor jou de beste manier van gezond bewegen is, kom dan eerst naar een proefles die we een paar weken voorafgaand aan iedere cursus organiseren. Pas wel op, want niemand is na een proefles ooit afgehaakt. Ook de proeflessen staan op dewebsite. Ben je geblesseerd, of heb je een onderliggende kwaal, vraag dan altijd advies aan je fysiotherapeut of huisarts.

Meer weten?
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

avgelre hardlopen nordic walking instagramVolg ons op Instagram

Contact

atletiekvereniging dieren gelre hardlopen nordic walking logo
AV Gelre
Locatie/bezoekadres:
Kolonieweg 2a
6952 GX Dieren
Postadres:
p/a Taxuslaan 36, 6951NW Dieren
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i www.avgelre.nl

Routeplanner naar trainingslocatie

Locatie

Loop je mee?

avgelre hardlopen nordic walking bekojutbergtrail22 februari 2025