Jeugdatletiek

Jeugdatletiek
Welkom bij de jeugd van AV Gelre. Iedereen kan bij ons sporten op het niveau dat bij hem of haar past. Natuurlijk dagen de trainers je wel uit om net een stapje verder te gaan. Om jezelf te verbeteren. Samen met anderen. Bij de jongste jeugd staan plezier en respect voor elkaar voorop. Om samen spelenderwijs te leren sporten. Bij de oudere jeugd komt er meer competitie en techniek bij. Bij AV Gelre trainen we atletiek in twee leeftijdsgroepen, en er is een jeugd hardloopgroep.

Jeugdatletiek 6 t/m 12 jaar
De pupillen maken spelenderwijs kennis met de verschillende atletiekonderdelen: sprint 40 / 60 meter, lange afstand hardlopen (600 / 1000 meter), hordenlopen, verspringen, hoogspringen, werpen. In kleine groepen gaan kinderen met een bepaald onderdeel spelen. Vaak is er een circuit of carrousel, zodat meerdere onderwerpen aan bod komen. Wij streven er naar om kinderen zo veel mogelijk te laten bewegen. En zo min mogelijk te laten wachten tot ze ‘aan de beurt’ zijn. De pupillen trainen elke dinsdag van 17:30 tot 18:45 uur. Er wordt zoveel mogelijk buiten gesport op onze baan. Van half november tot eind maart trainen de pupillen binnen in sporthal Theotorne.

Jeugdatletiek 13 t/m 18 jaar
De junioren doen dezelfde onderdelen als de jongste jeugd, maar dan uitdagender en meer volgens de regels. Bovendien wordt er steeds meer getraind op technieken en gaat conditie een steeds grotere rol spelen. Er wordt regelmatig gericht geoefend als voorbereiding op wedstrijden. De junioren trainen elke dinsdag buiten op de baan van 18:45 tot 20:00 uur.

Jeugd hardloopgroep MILA
Wil je gericht oefenen met hardlopen? Dat kun je doen bij de jeugd hardloopgroep. We oefenen techniek en conditie op de midden en lange afstand (MILA), variërend van 800 meter tot 10 kilometer. We oefenen regelmatig om mee te doen met wedstrijdjes in de regio. Deze training is een prima aanvulling op de algemene atletiektraining. Het is ook een uitstekende manier om conditie te behouden tijdens de zomer- en winterstop van bij voorbeeld voetbal en hockey. Hiervoor zijn er speciale strippenkaarten. We trainen elke vrijdagavond van 18:30 tot 20:00 uur op de baan en/of in het bos. Onze jongste deelnemer is 12 jaar en onze oudste deelnemer is 18 jaar.

Wil je meedoen? 
Kom dan langs op de training op dinsdagavond of vrijdagavond of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

avgelre hardlopen nordic walking instagramVolg ons op Instagram

Contact

atletiekvereniging dieren gelre hardlopen nordic walking logo
AV Gelre
Locatie/bezoekadres:
Kolonieweg 2a
6952 GX Dieren
Postadres:
p/a Taxuslaan 36, 6951NW Dieren
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i www.avgelre.nl

Routeplanner naar trainingslocatie

Locatie

Loop je mee?

avgelre hardlopen nordic walking bekojutbergtrail22 februari 2025