Jeugdatletiek

Jeugdatletiek
Welkom bij de jeugd van AV Gelre. Iedereen kan bij ons sporten op het niveau dat bij hem of haar past. Natuurlijk dagen de trainers je wel uit om net een stapje verder te gaan. Om jezelf te verbeteren. Samen met anderen. Uiteraard wel voorzichtig. Bij de jongste jeugd staan plezier en respect voor elkaar voorop. Om samen spelenderwijs te leren sporten. Bij de oudere jeugd komt er meer competitie en techniek bij. Bij AV Gelre trainen we in twee leeftijdsgroepen.

Jeugdatletiek 6 t/m 12 jaar
De pupillen maken spelenderwijs kennis met de verschillende atletiekonderdelen: sprint 40 / 60 meter, lange afstand hardlopen (600 / 1000 meter), hordenlopen, verspringen, hoogspringen, werpen. In kleine groepen gaan kinderen met een bepaald onderdeel spelen. Vaak is er een circuit of carrousel, zodat meerdere onderwerpen aan bod komen. Wij streven er naar om kinderen zo veel mogelijk te laten bewegen. En zo min mogelijk te laten wachten tot ze ‘aan de beurt’ zijn.

Ook voor de respectvolle cultuur en de gezelligheid komen kinderen graag naar de training. 

Jeugdatletiek 13 t/m 18 jaar
De junioren doen dezelfde onderdelen als de jongste jeugd, maar dan uitdagender en meer volgens de regels. Bovendien wordt er steeds meer getraind op technieken en gaat conditie een steeds grotere rol spelen. Als je gericht wilt trainen op hardlopen dan kun je op vrijdagavond terecht op de baan. Afhankelijk van wat je wil kan de training zich richten zich op conditie, sneller of langere afstanden hardlopen. 

Praktische zaken

  • De jongste jeugd traint elke dinsdag van 17:30 tot 18:45 uur. 
  • De oudere jeugd traint elke dinsdag van 18:45 tot 20:00 uur. Elke vrijdag vanaf 18:30 wordt gericht getraind met hardlopen. 
  • Er wordt zoveel mogelijk buiten gesport op onze baan. Van half november tot eind maart trainen we binnen in sporthal Theotorne. 
  • Elk jaar aan het begin van de zomervakantie is er een jeugdkamp; een mix van spel, sport en fun.

Wil je meedoen? 
Kom dan langs op de training op dinsdagavond of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

avgelre hardlopen nordic walking instagramVolg ons op Instagram

Contact

atletiekvereniging dieren gelre hardlopen nordic walking logo
AV Gelre
Locatie/bezoekadres:
Kolonieweg 2a
6952 GX Dieren
Postadres:
p/a Taxuslaan 36, 6951NW Dieren
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i www.avgelre.nl

Routeplanner naar trainingslocatie

Locatie

Loop je mee?

avgelre hardlopen nordic walking bekojutbergtrail22 februari 2025