Vijf van Gelre

GPX download:

5vanGelre De Vijf van Gelre is een uitgezette route op het terrein van Landgoed Hof te Dieren van Twickel. De route kan in twee richtingen worden gelopen en wordt aangegeven met deze afbeelding op paaltjes langs de route.

De Vijf van Gelre is in eerste instantie bedoeld voor hardlopers die een vaste route in het bos willen. Zodat ze niet verdwalen, niet hoeven na te denken over de route en zo volop kunnen genieten van het lopen zelf en de omgeving en/of ze zichzelf kunnen verbeteren op dezelfde afstand op dezelfde route. Natuurlijk ook leuk om te wandelen of voor Nordic Walking.

De route is 6,2 kilometer, exclusief aanlooproute vanaf de parkeerplaats bij Atletiek Vereniging Gelre aan de Kolonieweg 2A in Dieren. De aanlooproute is 200 meter. De route is pittig door de heuvels en de ondergrond. Doe het rustig aan. En als je de route regelmatig loopt: probeer je tijd te verbeteren in bijvoorbeeld drie maanden. Wil je de route liever lopen met je eigen GPX route? Download deze dan hier:

Over het ontstaan

Het idee voor de Vijf van Gelre is ontstaan tijdens één van de laatste lockdowns tijdens de corona-pandemie eind 2021. Sportclubs waren gesloten, alleen individueel sporten was toegestaan. Veel mensen wilden wel (hard)lopen in het bos, maar deden dit niet uit angst om te verdwalen. Anderen deden dit wel, maar misten de uitdaging. Voor Atletiek Vereniging Gelre was dit aanleiding om te starten met de Vijf van Gelre. Dit was zo’n succes dat is besloten om de route permanent te maken met subsidie vanuit het Sport en Beweegakkoord van de gemeente Rheden. De route was oorspronkelijk vijf kilometer, maar door het afsluiten van enkele paden voor het creëren van rust voor de dieren is deze route uiteindelijk 6,2 kilometer geworden.

De Vijf van Gelre is mede tot stand gekomen door de inzet van Diana de Kruis (communicatie). John Molenberg (route), Guus Morrien (stalen bordframe), Frans Rijneveld (borden), Wilke Schoemaker (echt uitzetten van bebording), Koen Vosmeijer (steun gemeente) en Belle Wetselaar (ontwerp borden).

Over Twickle

twickleDe stichting Twickel is in 1953 opgericht en beheert in Overijssel, Gelderland, Zuid-Holland en Duistsland in totaal 6.5000 ha aanlandgoederen, waaronder Hof te Dieren. Haar opdracht is dit historische Erfgoed in stand te houden. Natuurschoon en cultuurhistorie staan daarbij centraal, met oog voor de belangen van landbouw en recreatie. Het landgoed is grotendeels opengesteld voor publiek. Wandelaars, fietsers en ruiters hebben op daarvoor bestemde paden in de bossen en uiterwaarden ruimte om te recreëren. De stichting heeft geen winstoogmerk maar wil door een gezond financieel beheer haar doelstelling bereiken. De inkomsten zijn hoofdzakelijk afkomstig uit de verpachting van gebouwen, erfpacht en houtoogst. Ook doet Stichting Twickel een beroep op subsidies.

avgelre hardlopen nordic walking instagramVolg ons op Instagram

Contact

atletiekvereniging dieren gelre hardlopen nordic walking logo
AV Gelre
Locatie/bezoekadres:
Kolonieweg 2a
6952 GX Dieren
Postadres:
p/a Taxuslaan 36, 6951NW Dieren
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i www.avgelre.nl

Routeplanner naar trainingslocatie

Locatie

Loop je mee?

avgelre hardlopen nordic walking bekojutbergtrail22 februari 2025