Aanmelden clubdag en BBQ

Op zaterdag 11 september a.s. organiseert de evenementencommissie de AV Gelre Clubdag.

De clubdag is voor alle leden van de vereniging dat wil zeggen voor de jeugdleden, de atletiekleden en onze Nordic Walkers. 

De clubdag bestaat uit 2 delen:

  1. Een sportief ochtendprogramma dat start met diverse spellen. Daarna hardlopen (voor de atletiek) of een loop/wandel onderdeel (voor de Nordic Walking of andere enthousiaste leden). Dit alles duurt tot ongeveer 11.00 uur.
  2. In de middag organiseren we een barbeque. We laten je later nog weten vanaf hoe laat je welkom bent. De eigen bijdrage voor deze bbq is 15 euro per persoon. Na aanmelding ontvang je een online betaalverzoek van de secretaris

Schrijf je hier in voor de clubdag in de ochtend

Schrijf je hier in voor de BBQ 

Nieuwe cursus Nordic Walking 16 oktober 2021

IMG 20170114 WA0002Op zaterdag 16 oktober 2021 starten we weer met een basiscursus Nordic Walking. Nordic Walking is een gezonde manier van sportief bewegen die de gewrichten ontlast, zorgt voor een betere houding en de nodige calorieën verbruikt. We oefenen in de bossen van de Veluwezoom en houden rekening met de dan geldende Corona richtlijnen van het RIVM. Op ongedwongen wijze maakt u kennis met de basistechnieken van deze manier van sportief bewegen voor jong en oud.

Zaterdag 18 september 2021 weer Start to Run bij AV Gelre in Dieren

ga nou maarZaterdag 18 september weer Start to Run bij AV Gelre in Dieren.

De zomer is in zijn nadagen, grijp nu je kans om goed te leren hardlopen! Zaterdag 18 september start AV Gelre weer met een cursus hardlopen voor beginners! Het doel is dat je na 8 weken trainen, 3 kilometer kan hardlopen. Op zaterdagochtend 11.00 uur en woensdagavond om 19.00 uur bieden wij deze cursus aan bij het clubhuis aan de kolonieweg in Dieren. Op ontspannen wijze leer je kennismaken met hardlopen. Naast de baan- en de bostrainingen en theoretische ondersteuning krijg je een startpakket met de Runners World gids, magazine en audiocoaching in de app. Heb je de smaak te pakken dan begeleiden we je naar groep 1 waar je één maand gratis mee kan trainen.

Ken je iemand die wil gaan beginnen met hardlopen? Strik hem of haar dan met de veters die in het clubhuis liggen!

Deze cursus organiseren wij samen met Yakult- Start to Run. Via de website www.yakultstarttorun.nl kun je inschrijven en krijg je nog heel veel extra informatie. Of vraag bij AV Gelre naar Hans Doornbos, Janet Kleijer of Ilse Paulus zij zijn de trainers voor de Start2Run.

Hardlopen tijdens het corona-virus

De maatregelen van het RIVM met betrekking tot buitensporten zijn versoepeld voor personen boven de 18 jaar per 11 mei. Dat betekent dat wij voorzichtig onze hardlooptrainingen weer kunnen gaan oppakken.  Wij hebben, in overleg met de technische commissie, gekeken hoe wij dit op een verantwoorde manier kunnen aanbieden en daarbij de maatregelen van het RIVM en Atletiekunie overgenomen. Graag willen wij jullie met deze brief informeren over onze plannen voor het oppakken van de trainingen. Wij hebben er in ieder geval al veel zin in!

Dit protocol is bedoeld om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus als gevolg van de reguliere hardlooptrainingen bij AV Gelre te verkleinen. Voor trainingen van Nordic Walking en jeugd zijn er soortgelijke, maar afzonderlijke protocollen.  

Wat betekent dit voor de hardlopers? 

Iedereen boven de 18 kan sporten in de buitenlucht, zolang ze anderhalve meter afstand houden gedurende de gehele training. Dat begint bij de start, de warming up en het kernprogramma. De afstand tot iemand voor je moet altijd 1,5 meter zijn. Ga dus ook niet naast elkaar lopen. Hou dit voor je zelf in de gaten en spreek iemand er op aan als je het gevoel hebt dat hij of zij te dicht bijkomt. De trainers zullen dit ook doen. Bij het verzamelen en parkeren van de fietsen en auto’s geldt hetzelfde. 

Nordic Walking tijdens het COVID-19 virus

De maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot sporten voor mensen boven de 18 jaar zijn versoepeld met ingang van 11 mei. Dit betref de niet-contactsporten in de buitenlucht.  

Dat betekent dat wij voorzichtig Nordic Walking kunnen gaan oppakken.  Wij hebben, in overleg met het bestuur, gekeken hoe wij dit op een verantwoorde manier kunnen aanbieden, en daarbij de maatregelen van het RIVM en Atletiekunie overgenomen. Graag willen wij jullie met deze brief informeren over het oppakken van de treflopen. De begeleiders hebben er in ieder geval al veel zin in!

Wat betekent dit voor de Nordic Walkers? 

Iedereen boven de 18 kan sporten in de buitenlucht, zolang ze anderhalve meter afstand houden en de hygiëne regels in acht nemen. Dat begint bij het verzamelen voor de start, de warming up, de wandeling, cooling-down en het afscheid. 

Alleen op paden die meer dan 2 meter breed zijn kan er naast elkaar worden gelopen, zolang we die 1,5 meter in acht blijven nemen. De afstand tot iemand voor je moet altijd 1,5 meter zijn. Hou dit voor je zelf in de gaten en spreek iemand er op aan als je het gevoel hebt dat hij of zij te dicht bijkomt. De begeleiders zullen dit uiteraard ook doen. Bij het parkeren van de fietsen en auto’s geldt hetzelfde. 

Jeugdatletiek tijdens het Coronavirus

De maatregelen van het RIVM met betrekking tot sporten voor kinderen en jeugd t/m 18 jaar zijn versoepeld. Kinderen t/m 12 jaar mogen in groepjes weer gaan sporten in de buitenlucht, en voor jeugd van 13 t/m 18 jaar geldt dat zij kunnen sporten met 1,5 meter afstand. Dat betekent dat wij voorzichtig het atletiekseizoen weer kunnen gaan oppakken.  Wij hebben, in overleg met het bestuur, gekeken hoe wij dit op een verantwoorde manier kunnen aanbieden, en daarbij de maatregelen van het RIVM en Atletiekunie overgenomen. Graag willen wij jullie met deze brief informeren over onze plannen voor het oppakken van de trainingen. De trainers hebben er in ieder geval al veel zin in!

Wat betekent dit voor de pupillen? 

Kinderen t/m 12 jaar kunnen weer komen sporten. Dat betekent dat we voor deze doelgroep weer trainingen kunnen aanbieden. Voor deze doelgroep is de 1,5m-maatregel niet van toepassing. Helaas laten we geen ouders toe om bij de trainingen te komen kijken. Er zal natuurlijk altijd iemand van de vereniging aanwezig zijn om de kinderen bij het hek op te vangen en tevens ook bij de trainingen in de gaten te houden dat er voldoende afstand gehouden wordt. Ook al geldt voor de pupillen de 1,5m-maatregel niet, moeten we daar toch voorzichtig mee zijn.

  • 1
  • 2

avgelre hardlopen nordic walking instagramVolg ons op Instagram

a.v.gelre
Morgen om 08:30 uur! De verschillende groepen gaan met de bekende afspraken de Veluwezoom op! Veel plezier en een fijn weekend!
a.v.gelre
Altijd fijn om de bevestiging weer te zien! 😋 Wie gaat er morgenavond ook hardlopen?
a.v.gelre
...dus leden schrijf je vandaag nog in! Uiterlijk tot 18:00 uur voor de training van morgenochtend... Houd je wel aan alle regels en afspraken om het veilig en leuk te houden! Fijn weekend, geniet en....Go Run!
a.v.gelre
Het nieuwe normaal maar ouderwets leuk... Diverse groepen het bos in... Alleen samen verslaan we Corona!

Contact

atletiekvereniging dieren gelre hardlopen nordic walking logo
AV Gelre
Locatie/bezoekadres:
Kolonieweg 2a
6952 GX Dieren
Postadres:
p/a Taxuslaan 36, 6951NW Dieren
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i www.avgelre.nl

Routeplanner naar trainingslocatie

Locatie

Loop je mee?

avgelre hardlopen nordic walking bekojutbergtrail

avgelre hardlopen nordic walking veluwezoomloop