Stortemelkloop Vlieland 2014

DSC04907Op zaterdag 9 augustus 2014 heel vroeg in de morgen, stond het AVGelre gezelschap onuitgeslapen, met kleine oogjes op de parkeerplaats. Op naar Vlieland. We waren vroeg genoeg vertrokken en waren dan ook ruim op tijd voor de boot. Onze onvolprezen organisator Willem deelde onze inschepingspapieren uit. Onze ogen bleven klein. De lucht trok dicht en het begon te regenen. Wij zaten gezellig in de boot, dronken koffie en aten krentenbollen, en nog meer krentenbollen.
 
Lydia en Wim uit Bennekom hadden zich ondertussen naadloos bij de groep aangesloten. De ramen van de boot raakten beslagen, het regende door en we dachten, wat er ook nog mag vallen, we zullen het gezellig hebben. Toen de boot aanmeerde, trok de hemel open en het was alsof we op vakantie waren. Op de kade kwamen Sonja en Merle erbij, zij waren al op Vlieland. We liepen over het eiland naar de camping, waar we onze stapelbedjes op gingen maken. Iedereen wilde beneden slapen. Was het een tent? De muren waren van hout en het dak was van zeil. Het klapperde in de wind.
 
De zon scheen, we wisten niet voor hoe lang, dus we gingen zwemmen. Wat waren we stoer! Uit de zee gekomen werden onze benen gezandstraald door de wind. Na een verfrissende douche bestond onze middag verder uit: terras, wandelen, het dorp bezichtigen, het verkennen van de route en nog een keer terras.
 
Na een onrustige nacht met veel wind en aangespoelde dronkenlap achter de tent (zeer zeker niet uit ons gezelschap afkomstig), werden we weer met kleine oogjes wakker. De zon scheen, het terras was nog niet open, dus sommigen gingen zwemmen. Ons onderkomen lag namelijk op honderd meter van het strand. Enkele van ons deden hun oordopjes niet uit omdat Guus constant op zijn mondorgel speelde. Er werd veel gezongen, we leken de von Trapplopers wel.
 
Na ontbijt op het terras maakten we ons op voor de wedstrijd. De start was op de camping, lekker makkelijk. De supporters, Yvonne en Guus, stelden zich op langs het parcours. Wietske en Wout zwaaiden de 10 kilometerlopers uit. Daarna vertrokken ze zelf voor de vijf kilometer. Het was een prachtig parcours, prima te lopen en de finish was midden in het dorp, heel leuk. We werden opgewacht en aangemoedigd door Yvonne en Guus met de clubvlag. Op het einde van de wedstrijd begon het te regenen. Dus snel naar de camping, onder de warme douche en spullen inpakken. Tussen de buien door naar het terras voor de prijsuitreiking en wat eten. Een kort stortbuitje later stonden we gepakt en gezakt klaar voor de terugreis. Na een natte wandeling de boot op. Een ongedwongen gezellig weekend was ten einde. Iedereen bedankt voor zijn inbreng!