AV Gelre

Welkom bij Atletiekvereniging Gelre. Op één van de mooiste punten in Nederland, aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, verzorgen wij trainingen en wedstrijden voor volwassenen (hardlopen en nordic walking) en jeugd (atletiek). Vanuit ons clubhuis in Dieren worden meerdere keren per week trainingen verzorgd op alle niveau's. Hardlooptrainingen vinden zoveel mogelijk plaats in het Nationaal Park plaats.

Bij Gelre staat het plezier in het gezond bewegen en het genieten van de schitterende omgeving voorop.
AV Gelre....al meer dan 50 jaar een begrip in de regio!

38e Jutbergloop, een stormachtig succes

jutbergOp zaterdag 15 februari heeft in Laag-Soeren voor 38e keer de Jutbergloop plaatsgevonden in het bos rond camping De Jutberg. Volgens de weersvoorspellingen zou het een onstuimige dag worden, maar het weer bleef prima, het zonnetje liet zich af en toe zelfs zien. De temperatuur leek op dat van het voorjaar. Er was zelfs een deelnemer die op blote voeten en in korte broek meedeed terwijl een ander juist warm ingepakt van start ging . Het parcours was echt crossloop waardig met plaatselijk behoorlijk modderige stukken.

Maar liefst 166 deelnemers hebben meegedaan. Na de finish werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een heerlijke kop erwtensoep, met dank aan camping De Jutberg.
Natuurlijk ook alle lof voor de vele vrijwilligers die aan deze loop hebben meegewerkt.
De overige uitslagen zijn geplaatst op www.uitslagen.nl en de foto's vind je in het fotoalbum. Zie verder ook www.rheden.nieuws.nl "Wind en modder kenmerken Jutbergloop 2014".
 
De winst van de 9 km ging bij de dames naar Famke Mölenberg in een tijd van 42:50. Bij de heren ging Corne van Kempen in een tijd van 35:02 als eerste over de finish.
Overige uitslagen: 6 km gewonnen door Gideon Bouwman in 26:04 en Sietske vd Meer in 28:10, de 3 km werd gewonnen door Jeroen van Daalen in 13:39 en Sarah Peerik in 14:47.
Bij de jeugd (1,5 km) is Jim van Emmerik als eerste geëindigd op de voet gevolgd door zijn tweelingbroer Sam en Marit Kleinbussink ging als eerste meisje over de streep