AV Gelre

Welkom bij Atletiekvereniging Gelre. Op één van de mooiste punten in Nederland, aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, verzorgen wij trainingen en wedstrijden voor volwassenen (hardlopen en nordic walking) en jeugd (atletiek). Vanuit ons clubhuis in Dieren worden meerdere keren per week trainingen verzorgd op alle niveau's. Hardlooptrainingen vinden zoveel mogelijk plaats in het Nationaal Park plaats.

Bij Gelre staat het plezier in het gezond bewegen en het genieten van de schitterende omgeving voorop.
AV Gelre....al meer dan 50 jaar een begrip in de regio!

Wim Ritsema op de afsluitdijk

wim afsluitdijkOp 10 maart heeft Wim Ritsema de AfsluitdijkRun gelopen, een wedstrijd over 30,7 km. Het werd zwaar was de voorspelling, nu het was zeer zwaar! 30,7 km lang tegenwind en dan niet zomaar wind, nee ijskoude snijdende harde windkracht 6, tussen de 10.8 - 13.8 m/s pal tegen. Hieronder kan je het persoonlijk relaas van Wim lezen. 
 
Na een rit van 1 uur en 45 min kwam ik aan in een winderig Zurich (Friesland). Om 11:30 werden we met 6 bussen naar Den Oever gebracht waar we ons enigzins konden warm lopen. 
 
Vanaf de sart was het pal tegen de wind in. Met kracht 5-6 kwam ik gelukkig in een groepje van 4 man. Door steeds de kop van elkaar over te nemen, konden we om de 1,5 km even uit de wind lopen. Na 25 km kwamen we weer aan land waar het ieder voor zich was. Zelf moest ik even passen, maar doordat de kopgroep niet doorliep, kon ik weer aanklampen en zelfs nog twee man achter mij laten. Na 2 uur en 20 min!! kwam ik over finish. Met een gemiddelde van bijna 13/uur was er een 7e plaats. Helaas was dit de 2e en laatse AfsluitdijkRun, anders zou ik hem zeker aanraden.
 
Foto's van het evenement vind je hier. De eigenfoto's van Wim vind je in het fotoalbum op deze site