AV Gelre

Welkom bij Atletiekvereniging Gelre. Op één van de mooiste punten in Nederland, aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, verzorgen wij trainingen en wedstrijden voor volwassenen (hardlopen en nordic walking) en jeugd (atletiek). Vanuit ons clubhuis in Dieren worden meerdere keren per week trainingen verzorgd op alle niveau's. Hardlooptrainingen vinden zoveel mogelijk plaats in het Nationaal Park plaats.

Bij Gelre staat het plezier in het gezond bewegen en het genieten van de schitterende omgeving voorop.
AV Gelre....al meer dan 50 jaar een begrip in de regio!

Wanneer zijn schoenen "oud"

old-sneakers2Altijd al afgevraagd, wanneer je schoenen aan vervangen toe zijn. Ook binnen onze vereniging heeft iedereen zijn eigen mening. De één vervangt ze ieder jaar, de ander vervangt ze als ze stinken en een derde persoon vervangt ze als hij last van zijn knieën krijgt. Op 19 februari is een artikel gepubliceerd in de New York Times, met een nieuwe zienswijze die er vanuit gaat dat je je schoenen moet vervangen voordat je tussenzool "op" is. Om je tussenzool te testen worden in het artikel ook een aantal tips gegeven.
 
Gelukkig eindigt het verhaal met een samenvatting die oh zo waar is, het is weliswaar in het Engels maar de essentie is "So when should you retire those faithful running shoes, and what happens if you don't? Despite the doomsday warnings, no one really knows. And with so many variables — type of shoe, runner's weight, running surfaces, running style — there may never be a simple answer."
Kortom er is geen pasklaar antwoord op de vraag, wanneer je je schoenen moet weggooien.
Lees het hele artikel hier.