AV Gelre

Welkom bij Atletiekvereniging Gelre. Op één van de mooiste punten in Nederland, aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, verzorgen wij trainingen en wedstrijden voor volwassenen (hardlopen en nordic walking) en jeugd (atletiek). Vanuit ons clubhuis in Dieren worden meerdere keren per week trainingen verzorgd op alle niveau's. Hardlooptrainingen vinden zoveel mogelijk plaats in het Nationaal Park plaats.

Bij Gelre staat het plezier in het gezond bewegen en het genieten van de schitterende omgeving voorop.
AV Gelre....al meer dan 50 jaar een begrip in de regio!

In memoriam Roel Rothuijsen

roel2

Zaterdagochtend 16 juni is tijdens een hardlooptraining onze trainer Roel onwel geworden. De minutenlange reanimatie door de leden van de groep heeft niet meer mogen baten. We zijn intens verdrietig en verslagen.

Roel is overleden in het bos waar hij zo van hield in het midden van de lopers van groep 1 die hij die ochtend training gaf. Het was een training zoals we van hem gewend waren: rustig inlopen, warming-up oefeningen en het kernprogramma met een prachtige route. Door zijn rustige gestructureerde en kordate manier van training geven wist hij het beste in de lopers naar boven te halen. Niets wees erop dat deze training zo’n afschuwelijke wending zou krijgen.

We zullen vaak aan Roel herinnerd worden aangezien we met grote regelmaat langs zijn paaltjes lopen, in de buurt van het scoutinggebouw. De “paaltjes van Roel” zijn inmiddels berucht bij de club. Op, om en bij die paaltjes verzon hij allerlei krachtoefeningen om de lopers nog meer uit te dagen.

Roel is ook achter de schermen een actief lid geweest van onze club. Naast het geven van trainingen is hij jarenlang penningmeester geweest. Daarnaast was hij lid van het bouwteam voor ons nieuwe clubhuis.

Roel zullen wij gaan missen als stille en enthousiaste kracht die zich met liefde voor onze club heeft ingezet. Wij willen zijn vrouw Wilma en iedereen die Roel lief heeft heel veel sterkte en kracht wensen om dit vreselijk verlies te verwerken.