AV Gelre

Welkom bij Atletiekvereniging Gelre. Op één van de mooiste punten in Nederland, aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, verzorgen wij trainingen en wedstrijden voor volwassenen (hardlopen en nordic walking) en jeugd (atletiek). Vanuit ons clubhuis in Dieren worden meerdere keren per week trainingen verzorgd op alle niveau's. Hardlooptrainingen vinden zoveel mogelijk plaats in het Nationaal Park plaats.

Bij Gelre staat het plezier in het gezond bewegen en het genieten van de schitterende omgeving voorop.
AV Gelre....al meer dan 50 jaar een begrip in de regio!

Barefoot Running bij AV Gelre?


Mensen die vaker hardlopen op blote voeten geven aan dat:lv raceday131

“Hardlopen op dempende schoenen is als piano spelen met bokshandschoenen”


….. Om zelf uit te vinden of dat waar is, wordt Bij AV Gelre op zaterdag 3 september naast de gewone training voor belangstellenden een clinic “op blote voeten” gegeven. De vraag die door de clinic heen loopt is:

We trekken onze schoenen uit en gaan op blote voeten verder…. Een goed idee of niet??


Onze verwachting is niet dat de hele vereniging na deze clinic opeens op blote voeten het bos in gaat. We willen wel iedereen de gelegenheid geven om kennis te maken met Barefoot Running zodat je daar zelf een mening over kunt vormen. Daarnaast zal je veel leren over algemene hardlooptechniek (niet alleen m.b.t. Barefoot Running).

De clinic wordt gegeven door Alex Gijsbers. Alex is een doorgewinterde hardloper en heeft ruime ervaring op het gebied van barefoot running.

Image-3In het clubgebouw ligt vanaf komende zaterdag een intekenlijst klaar voor wie mee wil doen. Deelname is gratis. Je hoeft verder niets mee te nemen behalve een handdoek en een goed humeur.

Datum: 3 september in plaats van de gewone training (8:30 uur)
Startplaats: in het clubgebouw
Trainer: Alex Gijsbers