AV Gelre

Welkom bij Atletiekvereniging Gelre. Op één van de mooiste punten in Nederland, aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom, verzorgen wij trainingen en wedstrijden voor volwassenen (hardlopen en nordic walking) en jeugd (atletiek). Vanuit ons clubhuis in Dieren worden meerdere keren per week trainingen verzorgd op alle niveau's. Hardlooptrainingen vinden zoveel mogelijk plaats in het Nationaal Park plaats.

Bij Gelre staat het plezier in het gezond bewegen en het genieten van de schitterende omgeving voorop.
AV Gelre....al meer dan 50 jaar een begrip in de regio!

Trainingsreis naar Leiden van de donderdagochtendgroep

leiden1Donderdag 23 juni verplaatste de loopgroep donderdagochtend zich naar het stadse Leiden om daar hun conditie op peil te houden. Dit alles zal onder de bezielende leiding van hun vaste trainer plaats vinden. De dag ervoor waren de weersvoorspellingen nog tamelijk goed met wat buien in de namiddag, afijn dat zou dan toch oefeningen op het terras moeten worden. Normale tijdom 09.00 verzamelen bij ons clubgebouw, van waaruit de autos ingedeeld zouden worden en de heen reis een aanvang kon nemen. Aanwezig waren 9 dames en 4 heren, voorwaar een wat matige bezetting voor de donderdagochtend. Bij de handje Willem had nog even, voor alle zekerheid, op buienradar gekeken en aan iedere deelnemer gevraagd of ze ook hun zwemspullen mee genomen hadden. Heftige buien boven het Randstedelijke gebied.

Afijn de reis kon beginnen en rond 10.30 konden we de auto's stallen op een stadse parkeerplaats vanwaar uit met busjes verder gependeld zou worden. Allereerste noodzaak was om de aanwezige paraplus en regenjasjes te verdelen, want de weergoden deden hun best. Maar het bekende gezegde luidt: wat nu valt, valt vanmiddag niet!

Eerst de oude werkplek van Guus bezocht, de brandweerkazerne, waar het gehalte “oude jongens krentenbrood”je tegemoet kwam. Koffie en ruime (regende toch) rondleiding gekregen, waaruit de vraag voort kwam van: ”hoeveel vrouwen werken hier”? Dit was gelijk een heikel punt want vrouwen bij de brandweer is nog steeds bijna “not done”. Bijna droog verlieten we dit fraaie onderkomen en maakte we een heuse stadswandeling met als hoogtepunten al die huizen, kamertjes en bedrijfjes waar vroeger Guus gewoond, gewerkt en geleefd had en dan druk ik mij voorzichtig uit. We eindigden op een heus drijvend terras, waarbij Guus als snel arm in arm met de uitbaatster als ware oude geliefden ons tegemoet traden. Wat bleek dat in vroeger tijden Guus hier stamgast was en iedere vond zich aan zijn latere eega vergaapte die hier barkeepster was. Na de verfrissing kwam er een mooie grachtenvaart met een ingenieuze platbodem met glazen dak. Was effe moeilijk instappen maar al bukkend vond ieder zijn plekje en kon de rondvaart beginnen. Al snel werd ons duidelijk waarom we zo moesten bukken, want het dak van de boot kon hydraulisch hoger en lager, waardoor we welhaast alle leiden2bruggen konden nemen. De gids hield al snel zijn mond want ook hier bleek dat Guus veel meer wist en vooral sappiger. Na ruim een uurwaren we toe aan onze volgende stadsrondwandeling, waarbij het weer zich van zijn beste kant liet zien en iedereen liep te zeulen met overtollige paraplus en regenjasjes. Na het plaatselijke fort en gevangenis (wat weet Guus toch veel hierover te vertellen) werd ons nog even gewezen op het studentikoze restaurant “La Bota”waar wij straks zouden dineren, maar eerst nog even een terrasje om het vochtgehalte op peil te brengen. Ja al met al was deze wandeldag echt zwaarder als de reguliere training op donderdag. Goed ik zei het al de afsluiting in La Bota waar we ongebreideld veel konden eten voor 14,95 waar maak je dat nog mee? Het was wel wat warm binnen, maar toch een goede keus want even later zagen we de eters op het terras met paraplus op zitten. Rest mij nog te vertellen dat na dit gezellig samenzijn we voldaan de terugreis begonnen en om ongeveer 22.00 uur weer terug in Dieren waren.

ERGO VOLGENDE DAG:

Veel spierpijn van de zware trainingsdag.